Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
 
E-shop ηλεκτρονικό κατάστημα με Ελληνικά Παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα
Ελληνική Κουζίνα Μεσογειακή Διατροφή
Κalimera, ταβερνάκι στο Βερλίνο

Βρίσκεστε εδώ:
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
 
ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του ηπειρωτικού κορμού της κεντρικής Ελλάδος. Στη σύνθεσή της περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. H συνολική της έκταση είναι 14.036 χλμ2, που αντιπροσωπεύει περίπου το 11% της συνολικής έκτασης της ελληνικής επικράτειας. Συνορεύει βόρεια με τις περιφέρειες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, νότια με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, δυτικά με την περιφέρεια Ηπείρου, ενώ Ανατολικά βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος.
Το έδαφος ως προς τη διαμόρφωσή του είναι 50% ορεινό-ημιορεινό και 50% πεδινό και στα όριά του περιλαμβάνεται η πεδιάδα της Θεσσαλίας, η μεγαλύτερη πεδιάδα και σιτοβολώνας της ελληνικής επικράτειας, που διαρρέεται στο άξονα ανατολή-δύση από τον ποταμό Πηνειό, το τρίτο μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας. Στις ορεινές περιοχές περιλαμβάνονται ο Όλυμπος, το νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, το βόρειο τμήμα των Αγράφων, η Όσσα, το Πήλιο και η Όθρυς.
Μεγαλύτερη πόλη, αλλά και πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, όπως και έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η Λάρισα. Δεύτερη πόλη σε πληθυσμό ο Βόλος, που αποτελεί και το λιμάνι όλης της Θεσσαλίας.


Προτείνουμε : ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΓΛΗ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 

 
 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΓΛΗ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Πατριάρχου Δημητρίου 33, Καλαμπάκα
Τηλέφωνο: 24320-75060, Κινητό: 6984282317
email:hotelaiglimeteora@yahoo.gr

ιστοσελίδα:www.aiglihotelmeteora.com/

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΓΛΗ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Πατριάρχου Δημητρίου 33, Καλαμπάκα
Τηλέφωνο: 24320-75060, Κινητό: 6984282317
e-mail: hotelaiglimeteora@yahoo.gr

ιστοσελίδα: http://www.aiglihotelmeteora.com/

Το ξενοδοχείο ΑΙΓΛΗ βρίσκεται κυριολεκτικά στην σκιά των μετεώρων με αποτέλεσμα την μοναδική θέα και την συνεχή επαφή του επισκέπτη με το εκπληκτικής ομορφιάς φαινόμενο, ενώ το κέντρο της πόλης απέχει 10 λεπτά με τα πόδια.
Στο ξενοδοχείο μας θα συναντήσετε οικογενειακή ατμόσφαιρα και άριστη φιλοξενία. Στο μπουφέ του πρωινού ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τοπικές και σπιτικές γεύσεις ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα του. Επίσης μπορούμε να παρέχουμε μεσημεριανό γεύμα κατόπιν συνεννοήσεως.
Στην πόλη της Καλαμπάκας θα βρείτε αναρίθμητα μεζεδοπωλεία -ψησταριές σημεία για να απολαύσετε τον καφέ σας και όπως και νυχτερινά μαγαζιά για το ποτό σας. Επίσης κατά τους χειμερινούς μήνες έχετε την δυνατότητα να διασκεδάσετε τα σαββατοκύριακα ακούγοντας live συγκροτήματα με τζαζ μπλουζ ροκ και έντεχνη μουσική στο cafe -bar ΑΕΡΙΝΟ.

Η Καλαμπάκα είναι μια πόλη γραφική και συνάμα σύγχρονη που έχει να επιδείξει στους επισκέπτες της πολλά όμορφα μέρη. Είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Τρικάλων και την βορειοδυτική άκρη της Θεσσαλικής πεδιάδας. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των βράχων των Μετεώρων και κοντά στην αριστερή όχθη του ποταμού Πηνειού. Το αρχαίο όνομα της πόλης ήταν Αιγίνιον. Έτσι μνημονεύεται στα Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά χρόνια λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας της θέσης της. Το όνομα Αιγίνιον μαρτυρείται από εντοιχισμένη επιγραφή που βρίσκεται στον ανατολικό τμήμα της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Στις αρχές του 10ου αιώνα (901-907) η σημερινή Καλαμπάκα αναφέρεται ως Σταγοί, όνομα που διατηρείται και σήμερα ως Μητροπολιτικός τίτλος. Στο Β.Α. τμήμα της πόλης βρίσκεται η γραφική συνοικία του Σοπωτού κάτω από τον βράχο της Αγίας Τριάδος (ανατολικά) και τον βράχο του 'Aλτσου (βόρεια). Στην πόλη υπάρχουν πολλοί μικροί ναοί, εξωκλήσια της μεταβυζαντινής εποχής, σε αρκετά δε από αυτά υπάρχουν αξιόλογες αγιογραφίες. Επίνειο της περιοχής είναι τα Μετέωρα. Οι βράχοι των Μετεώρων υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα και με την απόκοσμη ομορφιά τους αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να δούνε από κοντά και να θαυμάσουν αυτό το σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο.


Τέλος έχοντας σαν βάση την Καλαμπάκα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί μοναδικής ομορφιάς σημεία της γύρω περιοχής όπως το πανέμορφο Περτουλι, τα γραφικά χωριά του Ασπροπόταμου, την λίμνη Πλαστήρα και πολλά άλλα σημεία τα οποία μπορείτε να πληροφορηθείτε από την διεύθυνση του ξενοδοχείου.

 Νεο ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών και παραδοσιακών προιόντων

Ηλεκτρονικό κατάστημα
europe-greece.com

 

Αγοράστε τώρα ελιές χαλκιδικής Αλμάδες

Βιολογικές Μαύρες Ελιές Χαλκιδικής Αλμάδες 250gr